2.5 House / Khuon Studio

A project from Vietnamese architect. The project relates to refurbishment of a house modestly located alongside one of Sai Gon alleys.

The site confines itself to 2.5 m depth and 6.5 m width. Although its scale is quite humble but with it the capacity of light utilizing and ventilation as it stretches alongside the narrow alley.

The inhabitants consist of 3 members of a young family. It makes sense for an interesting task as accommodating them with all their needs for a comfortable life in this cozy space .

The ground floor incorporates the family room, dinner room and the kitchen. In order to make these functions operate flexibly and maximize space utilizing, floor is raised to leave space under for storage and also serve as dinner bench for vertical lift table.

  • Architects: Khuon Studio
  • Location: Tân Bình, Ho Chi Minh, Vietnam
  • Architect in Charge: Tuan Huynh Anh
  • Partner : Tam Vu Thi Thanh (Khuon Studio), Nga Nguyen Thanh (Casa ID).
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Thiet Vu

bedilicious_khuon_studio_02

bedilicious_khuon_studio_03

bedilicious_khuon_studio_04

bedilicious_khuon_studio_05

bedilicious_khuon_studio_06

bedilicious_khuon_studio_07

bedilicious_khuon_studio_08

bedilicious_khuon_studio_09

bedilicious_khuon_studio_10 C:UserstrungDesktopTUANOUT 2.5 HOuse150723 Layout1 (1) C:UserstrungDesktopTUANOUT 2.5 HOuse150723 Layout1 (1) C:UserstrungDesktopTUANOUT 2.5 HOuse150723 Layout1 (1) C:UserstrungDesktopTUANOUT 2.5 HOuse150723 Layout1 (1) C:UserstrungDesktopTUANOUT 2.5 HOuse150723 Layout1 (1)

Theo Archdaily | BBT Bedilicious Vietnam